eviShine sparer kommunerne penge

eviShine sparer kommunerne penge

eviShine Energy Management System er installeret i 40 kommuner i Danmark og sparer dem store penge. Systemet visualiserer kommunens energiforbrug og giver på den måde mulighed for at optimere energiforbruget og opfange og stoppe evt. overforbrug på en institution, skole el. lign. før det kommer til at koste dyrt.

Systemet viser om alle målere og invertere producerer, og der kan sættes alarmer op og gribes ind med det samme, hvis der er et overforbrug, manglende produktion eller lign. Samtidig spares der tid på aflæsning rundt omkring i kommunen. Alle data trækkes ud af systemet og anvendes til budgetlægning, indberetning til Energitilsynet grønt regnskab mv. Læs mere om de klare fordele Assens Kommune har fået med eviShine energisystem her.

Assens Kommunes eviShine-system vist på laptop

Visualisering af grøn energi og CO2 reduktion i Assens Kommune

Assens Kommune er langt fremme med grøn energi. Med 33 solcelleanlæg, som svarer til halvanden fodholdbane producerer kommunen selv 15% af det årlige strømforbrug på kommunens bygninger. eviShine visualiserer CO2 reduktionen, den grønne energi og forbrug af vand og varme.

eviShine system giver overblik

Assens Kommune holder via sit eviShine system øje med energiforbruget. I realtime data kan kommunen 24/7 følge den strøm, der produceres på kommunens 33 solcelleanlæg og forbruget af strøm, vand og varme.

Torben With Lohmann, energikonsulent ved Assens Kommune fortæller: ”eviShine systemet giver et godt overblik og er enkelt og overskueligt at bruge. Vi bruger det primært til at se, om solcellerne og varmepumperne kører, og om der er et overforbrug af energi på en bygning. På sigt vil vi benchmarke imellem skolerne og institutionerne.”

Assens Rådhus

Nem indberetning til Energitilsynet

Torben With Lohmann fortsætter: ”Vi sparer en del tid på vores årlige indberetning til Energitilsynet med eviShine. Før skulle vi aflæse hver inverter på de fysiske lokationer, men nu kan vi trække alle data ud af systemet. Vores grønne regnskab er også blevet nemmere med de data, vi kan trække ud af systemet.”

Forbrug visualiseres for borgere, elever og ansatte

Det er nyt, at Assens Kommune har fået alle solcelleanlæg koblet på eviShine systemet, men nogle af kommunens skoler anvender allerede systemet i undervisningen, og visualiseringer af forbrug hænger på store skærme på flere af byens skoler. Det er ligeledes meningen, at skærmene på Borgerservice skal have eviShine systemet installeret, så byens borgere kan følge med i forbruget og produktionen af grøn energi.